_ Pokoli történetek-Mennyei történetek_
Bibliák
További könyvek
Hangzó biblia
Keresztyén rádió
e-könyv
Szavazógép
Szükség van Csornán Isten mélyebb megismerésére?
    Igen
    Csak mértékkel
    Nem is tudom
    Nincs
    Nemérdekel
 
Könyv-zene

Néhány könyvet szeretnék a figyelmükbe ajánlani, amelyek nemcsak, hogy nagyszerű olvasmányok, de segítséget nyújtanak az élet területén felmerülő nehézségek, problémák megoldására.

A könyvek megrendelhetők, ha a vendégkönyvben ír egy emailt. A megrendelt könyveket elhozom Csornára.

Csaba

 

  Gary Chapman - Egymásra hangolva

A szerző második magyarul is olvasható könyve a kommunikáció-pszichológia eredményeire alapozva fontos felfedezést tesz: a szeretet-közlés többféle csatornán át történhet, de mindenki csak azt az adást képes fogni, amelyre neveltetése, környezete és személyes hajlamai hatására ráhangolódott. Sok házaspár szenved amiatt, hogy a szerelmi lángolás alábbhagyása után a férj vagy a feleség nem érzi társa szeretetét. A megoldás egyszerű: fel kell ismernünk és meg kell tanulnunk társunk "szeretet-nyelvét". Ez az alapmű, erre a felfedezésre épül minden más, további könyve a szerzőnek. (Harmat) ára: 1.980-ft

A szerzőnek azóta megjelent könyvei:

- Gyerekekre hangolva

- Kamaszokra hangolva

- Családi összhangzattan

- Szólóban - egyedülállók szeretet-nyelve

- A szeretet másik oldala - a Harag


  CorrieTen Boom - Menedék

"Corrie Ten Boom ott a lágerben kezdte el világra szóló misszióját, hogy embereket vigasztaljon és tanácsot adjon nekik, ahol megtalálta a pajzsot a szél ellen, a menedéket az árral szemben, '...a nagy szikla árnyékát egy nyomorúságos országban.' Először még fel kellett fedeznie, hogy amikor a legrosszabb történik, a legjobb még előttünk áll."
A könyv tartalma:

A békés, polgári Hollandia a horogkeresztes rémuralom színterévé válik, az egyszerű órásmesternőből a földalatti ellenállás szervezője, üldözöttek vakmerő bújtatója lesz, az ódon családi ház hálószobájából felfedezhetetlen búvóhely készül… Corrie ten Boom lebilincselő életrajzának olvasása közben végig ott bujkál bennünk a legizgalmasabb kérdés: honnan volt annyi bátorság, lelki és fizikai erő ebben a legyőzhetetlen nőben, hogy az egész élete egy dologról beszéljen: „az öröm mélyebbre hatol, mint a kétségbeesés”?


  Dr.Hemfelt, Minirth, Meier - A boldogság választható

Vajon mi az oka annak, hogy a legaktívabb hívők között is oly sok a depressziós ember?
A kedves Olvasók bizonyára ismerik már ennek a könyvnek a párját, a sikeres: - A szeretet választható c. könyvet. , amelyben a kóros kapcsolati mintákat elemezték, melyeket összefoglalóan kodependenciának neveznek (társfüggőség).

Ebben az új könyvben viszont erről az érdekes témáról olvashatunk:
Miként lehetséges, hogy a hit, amely segíthetné a felépülést, bizonyos esetekben még tovább fokozza a terheltséget? S mi a magyarázat arra, hogy ezek az emberek többnyire szemrehányásokkal illetik magukat betegségük miatt, mintha annak oka csupán hitük hiányossága volna? Az amerikai pszichiáterszerzők legújabb könyve lehetőséget kínál a depresszióval küzdőknek, hogy önmagukat jobban megértsék, s szerepet vállaljanak saját gyógyulásukban. Ugyanakkor segítséget nyújt az egészséges embereknek is, hogy több megértéssel közelítsenek depressziós társaikhoz, akik gyakran úgy érzik, hogy az egészségesek világában félreértik, vagy tévesen ítélik meg őket.


Rick Varren - Isten válaszai az élet nehéz kérdéseire

Hogyan...
... birkózhatok meg a stresszel ?
... kelhetek fel a kudarc után ?
... győzhetem le a depressziót ?
... lehet békességem ?
Van válasz az élet nehéz kérdéseire!

A válasz a Bibliában található, mely megváltoztatja a kilátásaidat- és az életedet.
A szerző a Szentíráshoz fordul, hogy megmutassa, mit mond az Ige az emberek legégetőbb kérdései közül tizenkettőről. Olyan kérdések ezek, amiket biztosan feltettél már te is, vagy valószínűleg fel fogsz tenni előbb- utóbb. Ez a könyv egyszerű, lényegretörő válaszokat kínál, amiket azonnal alkalmazhatsz is, hogy tovább tudj lépni azokon a területeken, ahol megrekedt az életed ; és céltudatos, békés, értelmes életet élhess!
Ezekben a tanulmányokban egyszerű módszereket találsz arra, hogyan alkalmazd Isten igazságát a személyes életedre, a családodra és a munkádra. Úgy meríthetsz a legtöbbet ebből a könyvből, ha megteszed amit mond!
Rick Warrent gyakran nevezik “Amerika legnagyobb hatású lelki vezetőjének.” Ő írta minden idők első számú kemény kötésű bestsellerét, a Céltudatos életet ; és ő alapította a Saddleback Gyülekezetet, amely mára a világ egyik legnagyobb és legismertebb gyülekezete lett. Ő a Céltudatos Mozgalom alapítója, amely 160 ország mindenféle felekezetéből gyülekezetek tízezreit fogja össze. Szerzője a Céltudatos gyülekezet című könyveknek is.

E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé Pannon Set